Brett Climo's FanpageBrett Climo's Fanpage
Deze site is opgericht aan de Australische acteur Brett Climo en gemaakt door Di@nne
Deze vier-delige miniserie is gebaseerd op A.B. Facey's populaire autobiografische roman, wat de vroeg pogingen en beproevingen van Bert Facey vertelt. Als achtjarig jongetje werd hij door economische omstandigheden gedwongen om vanaf niks te beginnen en te leven als een boerderijarbeider. Ongeschoold, zijn vader dood, verlaten door zijn moeder op 20-jarige leeftijd heeft hij de strengheid van de harde Australische bush en de slachting van de bloederige Eerste Wereld Oorlog campagne op de Gallipoli schiereiland overleefd. Ondanks deze vroege ontbering vindt hij geluk in zijn huwelijk in 1915 met zijn vrouw Evelyn van bijna 60 jaar. A Fortune Life is een inspirerend verhaal van een man z'n gevecht tegen schijnbaar overweldigende barrières om vrede en voldoening te bereiken.

Deel IV: Providence (1914-1916)
Op 19-jarige leeftijd, krachtig gebouwd van zijn jaren als handarbeider, sluit Bert zich aan bij Mickey Finn's Boxing Troupe als een prijsvechter. Rondreizend door Australië als zwaargewicht, verliest hij nooit een party.
Wanneer de Eerste Wereld oorlog uitbreekt meldt Bert zich snel aan. Hij dient in Gallipoli, waar Australië en verenigde troepen duizenden slachtoffers eist in hun pogingen om de controle van het schiereiland van de Turken los te wringen. Bert neemt deel aan bajonet aanvallen en man op man gevechten in geulen en ziet zijn metgezellen om hem heen sterven. Zijn eigen broer Roy wordt gedood door een bom en Bert helpt hem te begraven.
Dan verplettert een bom één van zijn benen en veroorzaakt interne verwondingen. Bert wordt teruggestuurd naar Penthom te herstellen. Daar ontmoet Bert een jonge vrouw Evelyn Gibson. Na een korte verkering trouwen ze en vestigt Bert zich in een leven van relatieve vrede en voldoening zoals hij nooit gekend heeft in zijn strijden en ontberingen in zijn vroegere leven.
Brett Climo als Terry in A Fortunate Life