Brett Climo's FanpageBrett Climo's Fanpage
Deze site is opgericht aan de Australische acteur Brett Climo en gemaakt door Di@nne
Blue Heelers is een karaktergebaseerde drama over agenten in een landelijke stad. Het jonge team van de politie zijn de focus van de verhalen, de inslag van gebeurtenissen op elk van hen en hun geliefde zijn de hart van de serie. We zien hun successen en hun mislukkingen en leren met hen te groeien. De serie is één van de succesrijkste drama's van Australië.
Brett Climo als Robbie Doyle in Blue Heelers
The Scarecrow
Episode 160 - 16 september 1997
Nick bemant het bureau wanneer een jonge man, Gavin Stone, binnenkomt om aangifte te doen omdat zijn vader's auto is gestolen. Dit lijkt niet echt ongewoon totdat een bange Dash zegt dat Gavin Stone de "vogelverschrikker" en zijn vader de "trol" is. Uitgeweid op een lokale legende verklaart Dash dat de "trol" en zijn zoon worden gevreesd door ieder kind uit de omgeving voor vele jaren, ook nu geeft de "vogelverschrikker" haar de zenuwen. Maggie komt Gavin Stone tegen wanneer hij het bureau verlaat. Ze kijkt naar zijn auto die zo gammel is als wat. Gavin pleit met haar om hem een kans te geven het te repareren omdat het hun enigste vervoersmiddel is. Ook al laat Maggie hem met een waarschuwing vertrekken, later moet ze toch de auto laten registreren als niet waardig.
Ondertussen onderzoekt PJ een serie van diefstallen van de parkeerplaats van de supermarkt. Elk diefstalslachtoffer lijkt een zelfde omschrijving te geven van een man die ze op plaatsdelict hebben zien rondhangen. Tom is overtuigd dat dit geen toevallige geïsoleerde diefstallen zijn, hij denkt dat het wel eens het werk van een georganiseerde groep is.
Vanwege Maggie's besluit om de auto als niet waardig te registreren is Arthur Stone kwaad en wilt graag weten hoe zijn zoon nu naar de stad moet om boodschappen te halen. Maggie probeert hem uit te leggen dat dit de wet is en dat daar niks aan te doen is. Ondanks dat is het duidelijk dat hij pas tevreden is als zijn zoon de auto weer mag gebruiken of wanneer de Heelers zijn gestolen auto hebben teruggevonden.
Wanneer er een telefoontje komt over een mogelijk inbraak in Maggie's huis, blijkt dat de komst van haar broer Robbie te zijn. Maggie is blij hem te zien, maar PJ is net zeker dat Robbie's terugkomst zo positief is vanwege zijn geschiedenis als heroïne verslaafde. Maggie vindt een baan voor Robbie bij Lemon Motors, een situatie waar PJ later nog gebruik van maakt. Hij gelooft dat de eigenaar van het perceel, Paul Dent, iets met de diefstallen te maken heeft en gebruikt Robbie als zijn spion. Wanneer Maggie achter zijn plan komt is ze woest dat hij Robbie's baan op het spel zet. Maar Maggie heeft meer dringende zaken waar ze zich zorgen over moet maken.

Our Patch
Episode 162 - 30 september 1997
Wordt Tom Croyden zacht? Dat is wat Chris Riley en de Heelers denken wanneer Tom het achterwege laat om een stel dronken gasten te berispen. Ook wanneer ze een levende slang in de pub loslaten en onbeschofte advances maken naar Maggie en Dash, zorgt Tom ervoor dat PJ ze niet bekeurd. De Heelers zijn niet echt onder de indruk en vragen zich af waarom Tom het stel beschermd.
Ondertussen onderzoeken Maggie en Nick het rare gedrag van de Torrinis, de lokale tuiniers en vrienden van Nick. Augusta was na het bureau gekomen om met Nick te praten maar haar man nam haar weer mee na buiten voordat ze iets kon zeggen. En nu is haar kraam omver geschopt en is Augusta mishandeld. Maggie gelooft dat ze het slachtoffer van huishoudelijk geweld is geworden maar Nick heeft andere ideeën. Hij denkt dat beide Torrinis het slachtoffer zijn van pesterijen, misschien door de Belfanti broers, de belangrijkste markttuinmannen van het gebied.

The All Seeing Eye
Episode 163 - 7 oktober 1997
Wat een geval van kleine diefstal leek te zijn, verandert in een onderzoek van een twee jaar oude ontvoering, wanneer Maggie en PJ realiseren dat een vingerafdruk die wordt gevonden op een gestolen figurine gekocht bij een lokale autoshow, overeenkomt met de losgeldbrief. Al snel arriveren de rijke ouders van het vermiste kind, Helen Mc Murtrie, in de stad en eisen dat er aktie wordt ondernomen. Felicity, de moeder, is bijzonder ongerust en wanneer ze een oude kennis, Siobhan Kennedy kapster en heks, tegen het lijf loopt, dringt ze aan dat de politie haar als een helderziende in dienst nemen. Tom is verrast als Siobhan weigert omdat dat niet is wat ze doet. Maar de McMurtie's bieden $50.000,- beloning en dat zorgt dat een andere helderziende het bureau binnenkomt. Het is Magda Lupescu die zich voorstelt als Romeinse zigeuner. Onder sceptisch politietoezicht gebruikt Magda een armband van het vermiste kind om psychometrie over een plaatselijke kaart te verrichten.
Ondertussen na één blik op Robbie Doyle vertelt Siobhan aan Dash dat ze denkt dat hij drugs gebruikt, hij heeft een duistere aura. Maar wanneer Dash de informatie doorgeeft aan Maggie, wilt Maggie het niet geloven…totdat ze het huis voor haar zelf heeft en de verleiding niet kan weerstaan om te gaan zoeken naar drugs. Het huis is schoon en Maggie is enorm opgelust tot zij zich het vegetarische stukje grond herinnert wat Robbie zo graag voor haar aangelegde.

Playing Possum
Episode 164 - 14 oktober 1997
PJ is op het spoor van een inbreker genaamd Possum. Deze dief is verantwoordelijk voor een aantal juwelen diefstallen in Mt. Thomas en heeft bewezen praktisch onmogelijk gepakt te kunnen worden. PJ roept de hulp van Maggie in, maar deze heeft moeite zich op de zaak te concentreren omdat haar gedachte naar haar broer Robbie uitgaan, nu ze ontdekt heeft dat hij weer aan de heroïne is. Maggie realiseert zich dat de enigste manier om haar broer te helpen zijn verslaving te overwinnen is met de hulp van de familie, dus vraagt ze haar vader, Sgt. Pat Doyle uit Melbourne. Maggie en Pat komen Robbie onder ogen die hen ervan probeert te overtuigen dat hij kan stoppen wanneer hij wilt. Maggie en Pat realiseren dat dat een typische zin van een verslaafde is en leggen hem uit dat ze hem willen helpen op wat voor manier dan ook als hij bereidt is om tegen zijn verslaving te vechten. Robbie stelt voor om met hun hulp per direct te stoppen. Maggie en Pat besluiten om beurten de wacht te houden terwijl Robbie door zijn ontwenningsverschijnselen gaat. Maar dit maakt het nog moeilijker voor Maggie om zich te concentreren op de juwelen diefstallen.

Collateral Damage
Episode 165 - October 21, 1997
Episode 165 - 21 oktober 1997
Tijdens een routine onderzoek van schoolkasten op gestolen geld, vinden de Heelers een folie met heroïne in een 14-jarig oud meisjes kast. Ze zegt dat ze het heeft gekregen op een feest en PJ concludeert onmiddellijk dat het een proefexemplaar is die uitgedeeld is door iemand die zijn drugszaken wilt uitbreiden in Mt. Thomas. Maggie is een beetje bezorgd vanwege haar broer Robbie's oude verslaving, maar blijft geloven dat hij nog steeds clean is ondanks dat hij toegeeft Dash's cd-speler "geleend" zou hebben. Wanneer Maggie het terug eist, zegt hij eerst dat hij het heeft uitgeleend aan zijn vriendin Anise en dan geeft hij toe dat ze het verpand heeft om waarschijnlijk drugs te kunnen kopen. Maggie is ervan overtuigd dat Anise een slechte invloed op hem heeft en dwingt hem om met haar te breken.

The Big Picture
Episode 166 - 28 oktober 1997
PJ en Tom weigeren te geloven dat Maggie informatie zou doorspelen aan een drugsdealer. Voordat PJ en Tom hebben besloten wat te doen, arriveert hun baas District inspecteur Russell Falcon-Price en wilt weten waarom ze Maggie nog niet op rapport hebben gezet. Hij roept inspecteur Monica Draper van Ethische Standaard Divisie erbij die Maggie ondervraagt en haar dan onmiddellijk schorst van haar werk. Nog steeds overtuigd van haaronschuld is PJ woedend. Wanneer hij niet tot Maggie kan doordringen stuurt hij Tom, maar die is ook onsuccesvol. Maggie wil, zo lijkt het, haarzelf niet helpen. In overweldigend ongeloof gaan de andere Heelers verder met het proberen de drugsscenes aan te pakken ondanks dat de inval de vorige nacht in Shorty's nachtclub niks had opgeleverd.

Settlement Postponed
Episode 167 - 4 november 1997
Het is Melbourne Cup tijd in Mt. Thomas en de Heelers kijken de race in de pub samen met een aantal andere benoemswaardigen zoals Richo, Celia Donald en Compo Hayes. Wanneer Compo hen aan zijn kwade vriend Stacker Nicholl voorstelt als zijn beste vriend vinden de Heelers het verdacht. Hun achterdocht wordt vergroot wanneer ze er achterkomen dat de TAB stand van de Cup lager is als vorig jaar en Tom concludeert dat er een onwettig beginnende "bookmaker" in de stad moet zijn. Maggie en PJ zijn ervan overtuigd dat Compo erbij betrokken is op de een of andere manier nadat Chris er achterkomt dat zijn kamer in de Imperial overhoop is gehaald en hij wordt vermist. Na een korte onderzoek vinden ze hem al snel slapend in de kelder, maar Compo's uitleg bevredigt niemand.
Ondertussen is PJ ontzet te ontdekken dat Maggie $ 5.000,- heeft geleend om Robbie op te nemen in de Thea Copeland's kliniek in de hoop dat een alternatieve behandeling van hypnotherapie hem kan genezen van zijn verslaving. Robbie lijkt het erg goed te doen daar totdat hij verdwijnt. Wanneer de Heelers erachter komen dat Compo Hayes ook de kliniek heeft bijgewoond om therapie te krijgen voor zijn gokverslaving, zijn ze niet verbaasd dat Compo en Robbie er samen vandoor zijn gegaan. Het duurt niet lang voor ze gevonden worden in omstandigheden wat Maggie doet realiseren dat haar strijd tegen Robbie's heroïneverslaving ver van over is.

Possession
Episode 170 - 25 november 1997
Maggie vertelt Dash van haar terugkerende nachtmerrie over een donker en kwaad paard wanneer Robbie zijn nieuwe werkgever Doreen Jackson en haar vader Jim Jamieson binnen brengt om te melden dat één van zijn schilderijen is gestolen, een schilderij van een paard. Vanaf het moment dat Jim kreupel is geworden door een ruw paard, schildert hij niets anders dan paarden, dezelfde steeds opnieuw. Maar wanneer Maggie en PJ op zijn verwaarloosde eigendom gaan onderzoeken, ontdekken ze dat het gestolen schilderij is vervangen. Jim begrijpt het niet, maar PJ denkt dat het antwoord van de verwarring in de lege drankflessen, die op tafel staan, liggen. Robbie gaat weer naar zijn werk bij Doreen's service station, maar belt al gauw naar het bureau dat hij beroofd is. Schijnbaar hielden twee in het leer geklede fietsers hem het mes op de keel en namen al het geld in de kassa mee.
PJ gelooft er niet veel van, hij denkt dat Robbie het geld heeft opgeborgen om op die manier heroïne te kunnen kopen. Maggie verwerpt het idee, want ze wilt wanhopig geloven dat Robbie een nieuwe weg is ingeslagen.

Hunted
Episode 209 - 11 november 1998
Maggie's leven komt overhoop te liggen als haar broer Robbie opduikt nadat hij ontsnapt is uit de kliniek. Wanneer ze niet de hulp kan geven die hij verwacht, verdwijnt hij en de Heelers beginnen een uitgebreide zoektocht. Hoewel wat in het begin een simpele taak lijkt, verandert in een reeks angstige gebeurtenissen, een speedboot show gaat verschrikkelijk verkeerd en Maggie bevindt zichzelf in een strijd om het leven van een vijf jaar oude jongen uit de handen van een vastberaden moordenaar te redden.