Geboortedatum en plaats:
26 September 1964 - Sydney, Australia

Kleur van zijn ogen:
Donker bruin

Relatie:
Getrouwd met Michelle Louis in Oktober 1996 na 11 jaar relatie
Algemene informatie over Brett Climo
De volgende informatie komt van het boek "The Flying Doctors - The Inside Story" by James Oram, gepubliceerd in 1991.

Brett was nooit geconsumeerd door het verlangen om acteur te worden, tenminste niet in zijn jongere dagen. Hij vermaakte nooit zijn familie door het dragen van een lampenkap op zijn hoofd en gebruik te maken van een soeplepel als microfoon. Hij wist niet zeker wat hij wilde worden toen hij in de zuidelijke voorsteden van Sydney opgroeide. Niet tot hij zeventien was. Hij keek om zich heen, zag dat er een baan als acteur was en besloot om "het erop te wagen". Hij nam een dag van school vrij, vond een agent en kreeg een klein rolletje in een film, " The Times They Are A Changing." Zonder formele training in dramatisch acteren, volgde Brett een variatie van instructies die oorspronkelijk door de geweldige Amerikaanse Alfred Lunt gegeven zijn: Loop niet tegen het meubilair en onthoud altijd je tekst. Brett vertelde: 'Ik kon altijd mijn tekst onthouden, maar ik liep altijd tegen het meubilair. Het was zo moeilijk om beide dingen tegelijkertijd te doen.' Niettemin slaagde hij. Hij belandde in een rol in Sons and Daughters één van Australië eerste soapserie, kreeg toen een rol in Archer, een telefilm over de geweldigste passie van Australië, De Melbourne Cup paardenrace en de miniserie Vietnam, waarin hij door een landmijn opgeblazen werd. Maar met tijden had hij twijfels over het acteren, en begon zich af te vragen of er niet meer in het leven was dan alleen maar zich voordoen als iemand anders. 'Je begint je af te vragen waarom je wilt werken en het was goed voor mij om dat te doen'.

Toen kwam A Country Practice, een serie of soap (noem het wat je wenst) dat draagt de zelfde soort van prestige als The Flying Doctors. Hij speelde verpleger Michael Langley. Hij genoot van de ervaring, de bevrediging van goede waardering en het applaus van de critici, maar snakte naar iets anders. Hij wist niet goed wat hij wilde, zolang het maar verschilde van het karakter van het zachtaardige beeld van A Country Practice. 'Ik zou graag een volledige verandering willen en graag een hippie, een verslaafde of een moordenaar willen spelen.'

Het zou geen van die drie worden. In plaats daarvan, promoveerde hij van verpleger naar dokter in The Flying Doctors. Zijn rol werd Dr. David Ratcliffe, de zoon van een rijke grazier die na het studeren van geneeskunde teruggekeert naar het land. Brett verwelkomde de verandering. 'Ik ben tamelijk lui van nature uit en dingen kunnen een beetje routine voor mij worden. Ik neem aan dat ik me een beetje begon te vervelen en zag dit als de grote kans om verder te gaan.

The Flying Doctors gaven hem ook de vrijheid om zijn rol te ontwikkelen. Omdat elk episode onafhankelijk is, behandelde hij het als korte telefilms die eens per week werden uitgebracht. Nog een reden waarom hij aangenaam in The Flying Doctors paste, was dat het op film werd geschoten, een techniek die ervaren acteurs verkiezen. Werken met video zou kunnen betekenen dat er een veiligheidsnet is, de scène kan onmiddellijk herhaald worden en indien er fouten zijn kunnen die opnieuw met weinig verdere uitgave geschoten worden. Maar het verwijdert veel van de uitdaging die acteurs dagelijks werkend met film wel hebben. 'Met film weten wij niet hoe het er eigenlijk uit komt te zien tot het is gemonteerd en uitgezonden op scherm,' vertelde hij. 'Dus heb je het gevoel van nerveusheid en iedereen is geconcentreerd bezig met dezelfde actie, met een echt gevoel van samen zijn en ik hou van dat'.

Er was nog één andere reden waarom hij blij was toen hij de rol in The Flying Doctors kreeg aangeboden. Een reden die de meeste acteurs begrijpen. 'Het is mooi voor het ego wanneer dit soort dingen gebeuren,' liet hij toe.